"Надиграй ме!", епизод 1: "Брилянт" срещу НУТИ

Надиграй ме!, епизод 1: Брилянт срещу НУТИ
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Танцов клуб „Брилянт“ има повече от 28-годишна история. Негови възпитаници дефилират с титли от множество турнири в страната и зад граница. В танцовата надпревара „Надиграй ме!“ възпитаниците на столичния клуб по спортни танци поведе помощник-треньорът Диляна Попова.

Национално училище за танцово изкуство (НУТИ) е единственото на Балканския полуостров, което дава образование в три хореографски специалности. Вече 66 години пътят към професионалната кариера в областта на танца минава през залите на училището. Отборът на НУТИ в осмото издание на телевизионното танцово шоу по БНТ2 се подготвя под ръководството на педагозите Петя Александрова и Мариян Василев.

В първия кръг на състезанието клуб „Брилянт“ представиха потпури от популярни спортни танци и демонстрираха набиращия все по-голяма популярност танцов формат „All Ladies“, а тимът на Националното училище за танцово изкуство се представи с фрагмент от сюитата „Неделски хора и игри“. И двата отбора заявиха силно сценично присъствие и артистичен заряд и демонстрираха сложни технически умения.

Във втория кръг от надпреварата състезателите по спортни танци представиха танцът „Ча ча ча“, а фолклорните танцьори изпълниха задачата на журито – хоро „шопско за пояс“. Прекрасно владеене на неравноделните ритми демонстрираха възпитаничките на танцов клуб „Брилянт“ в следващия етап на състезанието, където те танцуваха Еленино хоро, а „спортните“ им отвърнаха с артистично изпълнение на „Ча ча ча“.

В последния кръг, който постави на изпитание музикалните и танцови познания на отборите, те демонстрираха, че за този, който носи танца в сърцето си, непознатите стъпки и новият ритъм не са препятствие. Участниците и от двете танцови школи представиха на зрителите темперамент и готовност да преоткрият себе си в нови танцови стилове.

След последния кръгповече точки от журито и зрителите получиклуб „Брилянт“. Двата отбора ще продължат да трупат точки от гласуването на зрителите със смс. До финала, който ще бъде след 7 седмици, фолклорните състави ще събират точки в една класация, а тези по спортни танци – в друга. Зрителитемогат да продължатда гласуват и за двата отбора до финала на „Надиграй ме“.