"Надиграй ме!", епизод 2: София срещу Севлиево

Надиграй ме!, епизод 2: София срещу Севлиево
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Фолклорният състав изпълни шопски танц в първия кръг от телевизионното състезание, а във втория журито им постави творческата задача да изпълнят хоро от северняшката етнографска област.

Танцьорките от клуба по състезателни танци в Севлиево избраха да стартират надпреварата в своята категория с темпераментен ча-ча-ча, а във втория кръг от състезанието изпълниха бразилска самба.

Третият кръг постави участниците в „Надиграй ме“ пред изпитанието да изпълнят танц в стила на своя конкурент. Възпитаниците на националния учебен комплекс по култура представиха стилен английски валс. Танцьорките от клуба по спортни танци и жизнени умения "Път към приключението" в Севлиево смениха амплоато и представиха уменията си в северняшката ръченица.

На финала на състезанието музикантите от група „Арта“ изправиха състезателите пред истинско изпитание – те трябваше да разпознават съответния танц и бързо да го интерпретират. В третият кръг двата отбора преминаха в танцова стъпка през ритъма на граовско хоро, пасо добле, еленино хоро и танго и демонстрираха освен ученията си на сцената, артистичност и много настроение, с което зарежда участието в състезанието.

До края на прякото телевизионно предаване отборът на националния учебен комплекс по култура успя да събере подкрепа от 49,73%, а танцьорките от Севлиево – 31,4%.

Гласуването на публиката продължава до края на телевизионния проект „Надиграй мe“ през юни и зрителите имат възможност да подкрепят своите любими отбори, като изпращат СМС с номера на предпочитания отбор на кратък номер 14 500. До 25 юни могат да бъдат изпращани СМС съобщения за всички отбори, участващи в проекта.

Трите най-добри фолклорни формации и трите най-изявени клуба по състезателни танци ще достигна до финала. Сред тях ще бъдат определени и победителите в двете категории.