"Надиграй ме!", епизод 3: "Кремиковци" среща клуб "София Данс"

Надиграй ме!, епизод 3: Кремиковци среща клуб София Данс
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Клуб по Спортни танци "София Данс" e създаден през 2004 и привлича любители на танца от различни възрасти. Спортни двойки от "София Данс" всяка година участват в престижни състезания от национален и международен ранг и завоюват призови места. Възпитаници на клуба са седемкратни републикански шампиони, носители на Купа България и първенци в ранглистата на Българската федерация по спортни танци и тази седмица ще се борят за класиране на финала в танцовото шоу на БНТ2 "Надиграй ме".

В категорията "народни танци" в неделя ще се представи ансамбъл "Кремиковци" от народно читалище "Светлина 1906". Формацията има повече от 40-годишна история зад гърба си и е притегателен център за няколко поколения танцьори. Богат репертоар и множество гастроли в цялата страна трупат признание и множество награди.

Двата отбора ще преминат през изпитанието на четирите етапа в конкурса. В първия кръг всеки отбор ще изпълни танц по свой избор и във своя стил. Във втория кръг журито ще определи танцовите задачи за всеки от участниците, а в трети кръг отборите ще навлязат в територията на конкурента - изпълнителите на народни танци ще представят спортен танц, а техните опоненти – хоро. По традиция в четвърти кръг на състезанието музикантите от оркестър "Арта" задават ритъма на танца, редувайки народни и спортни танци.

Всеки от членовете на журито оценява изпълненията по десетобалната система, а зрителите имат възможност да влияят на класирането във всяка от категориите чрез изпращане на SMS с номера на предпочитания отбор на кратък номер 14500.

Осмият сезон на "Надиграй ме" ще излъчи победители и в двете състезателни категории – народни и спортни танци. Телевизионните зрители могат да влияят върху резултатите от класирането до самия финал на телевизионното танцово шоу на 24 юни, като изпращат неограничен брой SMS-съобщения в подкрепа на своите любимци.

Подробна информация за осмия сезон на „Надиграй ме“ можете да намерите на сайта на БНТ https://bnt2.bnt.bg/bg