Има ли злоупотреби при топлинните счетоводители – какво показа проверката на Комисията за защита на конкуренцията?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Комисията за защита на конкуренцията разследва за злоупотреба с монополно положение най-голямата компания за топлинно счетоводство у нас – „Техем”. Причината е, че фирмата е продавала един и същ уред на различни цени. Този топлофикационен счетоводител е бил проверяван в Плевен по отношение на дейността си и не са открити нарушения, обясни пред БНТ говорителят на комисията Марио Гаврилов. Топлофикационните дружества и топлинните счетоводители винаги са били във фокуса на вниманието на комисията, поясни той.

Комисията за защита на конкуренцията глоби "Булгаргаз" с 23 377 600 лв. за злоупотреба с господстващо положение на пазара на обществена доставка на природен газ на територията на България. Марио Гаврилов смята, че "Булгаргаз" ще обжалва решението пред Върховния административен съд. Според него много често съдът драстично намалява глобите, наложени от комисията.

Заради умишлено завишени изисквания към кандидатите за участие в търга за строителството на скоростния път София - Калотина, Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка. Има много смущаващи неща по обществената поръчка, заяви Гаврилов по този казус.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад