Как да спасим човешки живот. Рокери подкрепят донорството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Д-р Ненков разказа, че инициатори на кампанията са д-р Маринова и д-р Лъчезарова от Велико Търново. Военномедицинска академия е домакин на част от софийската кампания. По думите му в законодателството трябва да бъде изчистен моментът с поддържането с апаратура на хора, които са в мозъчна смърт до получаването на евентуалното съгласие на близките за донорство.

Д-р Сибила Маринова каза, че рокерите сами са се обърнали към лекарите с идеята да се говори за донорството, като определи това като голям успех. Тя обясни, че работата на координатора е много тежка. В момента на срещата с близките на починал човек, координаторът трябва да поиска от тях да бъдат толкова силни и благородни и да вземат решение да дарят органите му. По думите й "хората напоследък са по-съпричастни и разбират благородството да спасиш други човешки животи чрез някой, за когото вече няма надежда".

Доктор Мирослав Ненков е приел предложение да поеме поста заместник-министър на здравеопазването. Това потвърди самият той в студиото на "Денят започва". Д-р Ненков допълни, че очаква да работи добре със здравния министър Николай Петров, с когото се познават отдавна.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад