Мотористи в кампания на ВМА за донорството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България е на първо място в Европа по брой загинали в катастрофи. Най-честите причини за пътните инциденти са високата скорост и отнетото предимство. Сред загиналите на пътя, много голям е броят и на мотористите. В опасна ситуация е попадал и Красимир Гергов.

Красимир Гергов: "За съжаление, грешката беше моя. Както всички мотористи, караме бързо и аз карах бързо, настилката беше неосветена, нямаше маркировки, нямаше никакви оказания на пътя, и една огромна дупка, която беше в центъра на шосето. За съжаление. Но факт, че ако карах със 60, вместо със 100, може би нямаше да има проблем."

Казва, че това е бил един от най-страшните моменти в живота му.

Красимир Гергов: "Най-страшното, което ми се случи е да ми мине, точно това като по филмите, някакви хиляди спомени за част от секундата. И точно в този момент, не знам, наистина, колко време е минало, но аз исках да се прибера вкъщи и да си прегърна детето, жена ми."

Мотористи от най-голямата мото организация в България - Sofia Riders се включиха в информационна кампания за донорството на Военномедицинска академия.

Боряна Конова: "По-скоро медицинската част ни беше по-нова. Една от девойките в интерес на истината е донор. Преди четири години мисля, че беше донор на баща си. Общо взето, информацията, тази която аз знам, е тази, която знае обществото като цяло."

Красимир Гергов: "Честно казано, това, което знам е следствие от тази сбирка. Иначе, нямах никаква информация."

Пред мото обществото беше засегната темата за същността на донорството и беше отправен призив за повишено внимание от страна на шофьорите, предвид активния мото сезон, който вече започна.

Боряна Конова: "Мисълта, че можеш да помогнеш на някой дори и след смъртта е нещо много благородно."

Само 30% от семействата у нас се отказват от донорство, в случаи на загинали близки. Един донор може да помогне поне на четири семейства.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад