Валери Симеонов: Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пред бранша има тежки и нерешени проблеми с издаването на работни визи на българи от нашата диаспора - в Украйна и Молдова чакат около 2 000 души с нужната квалификация, посочи ресорният вицепремиер и обеща да се ускори процедурата.

Според него трябва да се вземат спешни мерки "срещу това уродливо явление, наречено "преместваеми обекти".

"Големите наши черноморски курорти са се превърнали в "чаршаф пазари" от бараки, които са по тротоарите пред луксозните хотели и саботират по-приходоностия туризъм", подчерта Симеонов.

Той припомни, че през 2008 година, когато е бил председател на общинския съвет в Бургас, е започнало "най-мащабното разчистване" и повече от 50% от преместваеми обекти на територията на община Бургас са били "ликвидирани".

"Така че имам опит в това отношение, поел съм ангажимент. Този път ще има действия. Отсега ви казвам, че следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг", предупреди вицепремиерът Валери Симеонов.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" коментира и внесения от ГЕРБ законопроект за въвеждане на мажоритерен избор на народните представители. По думите подобни промени в българското изборно в този момент ще доведе "до бетонирането на най-големите партии и на тези, които разчитат на корпоративен или купен вот". "В най-добрия случай в българския парламент ще има 3 партии", допълни той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад