Как се промени животът на бездомния Митко от Килифарево

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В края на декември открихме Митко в тази порутена селскостопанска постройка. За да се препитава, мъжът помага на възрастни хора в Килифарево. Разказа ни, че получава тежки епилептични припадъци и няма пари за лекарства. Самотен и отчаян той спешно трябваше да намери подслон на друго място.

Димитър Каковски: Аз стоях на прага на смъртта, 15 години умирах на улицата, на кого ли не се молех. Спя върху един стол, паля огън. Лягам да спя, а на сутринта ей толкова сняг върху мене. Не мога да разбера - настанявам се някъде, идва Коледа, зимата ме изхвърлят!

Тежката съдба на Митко трогнала десетки, които още веднага му донесли топла храна, дрехи и надежда, че скоро ще има покрив.


Димитър Каковски: Дадоха ми надежда, че животът ми ще се промени. Донесоха ми консерви, продукти, тука ми дават комшиите. За Коледа една жена от тука ми изпекоха баница!

Месец по-късно благодарение на добри хора Митко вече има и фургон, в който ще изкара зимата спокойно и на топло.

Димитър Каковски: Искам да благодаря на цяла България. Най-после повярвах, че още в тая държава има съвестни хора!
Димитър Събев – кмет на град Килифарево: Ще му помогнем и с негови усилия, той е много работлив, ще добие и нормален вид фургона.

До края на тази седмица, Митко ще получи и финансова помощ, с която да плати здравните си осигуровки и отново да се яви пред ТЕЛК комисия, за да получава пенсия заради заболяването си.

Димитър Събев – кмет на град Килифарево: Със социалните служби е осигурена социална помощ на Митко, с която ще бъдат платени здравните му осигуровки и ще преактуализираме през ТЕЛК.

Благодарение на всички хора, които промениха живота му, Митко днес отново вярва в доброто и в чудесата.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад