Какво да подарим на човек, който си има всичко?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бевърли Хилс - столицата на лукса. Емблематичната улица Родео Драйв и нейните магазини са в готовност за празниците. Оказва се, че високите цени не спират купувачите, а точно обратното - все повече хора са готови да платят космически суми, за да купят перфектния подарък.

Блеър Шлектър, търговска камара Бевърли Хилс: Няма от какво да се оплачем - отчитаме ръст на приходите от близо 5%. Готови сме да задоволим и най-капризните клиенти.

И ако според статистиката американците да харчат средно 1000 долара за подаръци и украса за Коледа, то в Бевърли Хилс сумата скача драстично. А тук наистина има за всекиго по нещо.

Комплект прибори? Да, но нека да е дизайнерски за 3500 долара. Супник за 2000? Продадено. Ако и този подарък не е достатъчно впечатляващ, то тогава можете да си купите ето тази ваза за "скромните" 25 хиляди долара. Тези, които не могат да стигнат до Родео Драйв, но държат тази година да зарадват близките си със суперуксозни стоки, могат да го направят онлайн.

Томас Блъментал, търговец: Инвестирахме много в интернет страницата си и все повече хора предпочитат да пазаруват онлайн. Истината е, че клиентите на място са предимно туристи, дошли да видят прочутите магазини на Бевърли Хилс.

Купа за 1200 долара или пък часовник, какъвто носи и Рафаел Надал са само малка част от луксозните предложения. Разбира се, винаги може да се спрете и на диамантите - вечната класика.