Карадайъ: ДПС следва евроатлантическите ценности

Предаване: Панорама, 28.07.2017

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма как ние да сме близо до власт, в която участват националисти. ДПС още от самото си създаване последователно следва евроатлантическите ценности, има своя принос за членството на България в ЕС и НАТО, в чиято основа са правата и свободите на човека, посочи Карадайъ.

„Ние сме опозиция в този парламент”, категоричен бе той. "От ГЕРБ биха се съобразявали с конюнктурни ситуации и аз разбирам, че за тях няма ценности. Че тази абревиатура – ГЕРБ, тя не е разчетена. При всички случаи радикализмите и национализмите в момента са проблем в цяла Европа", предупреди председателят на ДПС.

Днес да има управленска програма, да има посока на развитие на страната, да има посока на дейността. Такова нещо някой може ли да посочи. Не може, коментира Карадайъ.

Всеки един, който споделя евроатлантическите ценности и българския етнически модел, който приема философията на толерантността, може да бъде наш политически партньор. Всеки, който прегазва евроатлантическите ценности, не може да ни е партньор, каза Карадайъ.

Мустафа Карадайъ се обяви за добри междусъседски отношения както с Турция, така и с останалите ни съседи, включително със „съседите по море“, сред които е и Русия, Украйна и Грузия.