Равносметка пред Бузлуджа. Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Предаване: Панорама, 28.07.2017

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-важното, което Нинова ще каже на партията, е:

Корнелия Нинова, председател на "БСП лява България":
"Пътят, който извървяхме за тази година, беше труден, но времето показа, че е правилният. Трябва да имаме сили да продължим."

Председателят на БСП е готова да чува критики и би искала да продължи с промяната в БСП. Според нея промяната е започнала, но не е приключила. Социалистите са решени да променят първо себе си, за да претендират, че могат да променят България. Корнелия Нинова смята, че те са показали през последната година волята си за промяна.

Що се отнася до конфликта ѝ с Георги Гергов, по думите на Нинова, съпартийците ѝ смятат, че този разговор е безплоден и уронва престижа на партията.

Във връзка с някои спекулации след изборите, че е възможно общо управление ГЕРБ-БСП, лидерът на социалистите смята, че двете партии са твърде различни като идеи и политики, но има въпроси, по които трябва да се търси национално съгласие, като договора с Македония, някои общозначими закони.

По отношение на въпроса за НДК Нинова е убедена - това не е периферен, а принципен въпрос - въпросът за корупцията в държавата. А критиката на социалистите по този въпрос е принципна.

ГЕРБ, по думите на Нинова, не са изпълнили предизборните си обещания. ГЕРБ все още нямат управленска програма, а стабилността и сигурността, която са обещали, "я няма никъде".

Корнелия Нинова, председател на "БСП лява България":
" Държавата не е стабилна... Протестират полицаи, протерстират лекари, протестират родители на деца с увреждания. Има напрежение между коалиционните партньори в управлението. Ту ще премахмат класа за прослужено време, ту няма. В четвъртък в парламента имаха сериозен пробив в коалицията си. Патриотите не подкрепиха предложение на ГЕРБ за Комисия за финансов надзор."

Тя изреди предложените от социалистите законопроекти - общо 17, които давали тяхната алтернатива по важните въпроси на управлението.