Хампарцумян: Няма нищо лошо в подкрепата на банка, ако се прави по правилата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Банката има законово и регулативно задължение да докладва за транзакции над 30 000 лв. и го прави - не само теглене, всякакви транзакции, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Левон Хампарцумян. Как си използвате парите - това не е проблем на банката, това са вашите пари, ваша е отговорността дали ги използвате законно или незаконно, поясни банкерът.

Левон Хампарцумян: Има си процедури, има процедури, при които съответните органи имат достъп до банкова тайна.

Така коментира той информацията, че ДАНС не е уведомявана от „УниКредит Булбанк” АД за съмнения при теглене на големи суми от каса от Васил Божков.

Банкерът отговори и как и защо държавата участва в увеличение капитала на една частна търговска банка у нас. Това се прави заради еврото и общото развитие на държавата. Припомни, че при предишната криза от 2008 г. американската държава влезе с публични пари в много институции при много тежки условия.

Левон Хампарцумян: След като има цел да се влиза в еврозоната, да се стабилизира банковата система, подкрепа по излизане от кризата, ако това се прави по правилата, ако се прави с прозрачност, рационални аргументи, няма нищо лошо в това.

Вижте целия разговор във видеото.