Кой е автентичният ляв кандидат? Говори Антон Кутев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП номинира за президент бившия командващ българските ВВС ген. Румен Радев, но неговата кандидатура, заедно с тази на Илияна Йотова за вицепрезидент, беше издигната от инициативен комитет, а соцпартията подкрепя тази двойка. След преговори, спорове и раздели така желаното обединение около обща лява кандидатура не се случи и на изборите на 6 ноември политическото ляво ще има поне три кандидат-президентски двойки.

Коя обаче е автентичната лява кандидатура? Своя отговор на този въпрос даде Антон Кутев от предизборния щаб на БСП в студиото на "Денят започва".

Риск е да има толкова леви кандидатури на изборите. Със сигурност обаче обединението ще се състои на втория тур, защото не очаквам две леви кандидат-президентски двойки да стигнат до балотажа, каза той и веднага добави, че без съмнение това ще са ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Според него обединението в този момент около кандидатите на БСП ще е само началото на процес, които ще продължи във времето. Имаме реални възможности и шансове за победа и зависи от нас как ще развием кампанията и дали ще можем да ги реализираме, заяви Кутев. За него ген. Радев е кандидатура, която се приема "доста широко в обществото" извън традиционните избиратели на БСП.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад