Кой управлява държавата?

Предаване: Панорама, 27.06.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Димитър Главчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, Атанас Мерджанов, председател на ПГ на КБ, и Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС, бяха гости в студиото на "Панорама", за да разговаряме по горещите за страната теми.

Всички ние като политици, трябва като дойдем на власт, не да имаме реваншизъм към предходните управляващи, а дължим реванш на българските граждани за всичко, което им се случва през последните 25 години, това заяви Димитър Главчев.

По думите на Атанас Мерджанов гражданите изказват много сурова присъда над всички власти - и общинска, и държавна, и президентът не беше пожален и подминат, което означава, че има абдикация от същински ангажименти на властите към обикновените проблеми на хората. Нужни са повече сериозност, координация, хладнокръвие, особено при такива тежки бедствия, като това във Варна.

Йордан Цонев заяви, че е бил във Варна и е видял драмата и трагедията. Те са много по-големи от това, което могат да покажат камерите. Просто трябва да си свършим работата и да им помогнем, подчерта той.

На въпроса дали държавата и хората заложници ли са на битката Цветан Василев - Делян Пеевски, Йордан Цонев отговори, че държавата не е заложник. Той попита какво общо може да има Делян Пеевски с Първа инвестиционна банка, която днес беше брутално атакувана. "Той не е направил нищо нито срещу банка, нито срещу конкретно лице", коментира Цонев.

Според Атанас Мерджанов държавата не може и не бива да бъде заложник на каквито и да е междуличностни разпри. "За мен категорично държавата не е заложник на тези разпри".

Няма нищо по-силно от държава, която работи, подчерта на свой ред Димитър Главчев. Лошото е, че у избирателите има усещане, че държавата не работи и я няма, допълни той.