Командирите в армията: Българският войник е готов да пази родината си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В празничния ден с ген. Михаил Попов, командир на Сухопътните сили, ген. Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили, вицеадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили, и ген. Явор Матеев, командир на Специалните сили разговаряхме преди парада за силата на българския войник и армията ни.

"Ние сме отвоювали държавата си с оръжие, пазили сме я с оръжие, но всеки, който иска да защитава родината си, независимо коя е тя, става воин по сърце, по душа и по призвание", каза ген. Михаил Попов.
"Най-великите неща българинът е направил с меч, перо и с вяра. С перо е написал най-красивите неща, които са принос към световната културна цивилизация, с меч е отстоявал своите земи, той не е покорявал чужди земи. А с вярата съвсем нормално е, когато празнуваме Празника на българската армия, да не забравяме, че все пак това е и Денят на храбростта, което касае всеки българин", заяви вицеадмирал Петев.

Ген. Стойков увери, че и днес всички български военнослужещи са готови да защитят националния суверенитет, да изпълнят мисията, която носят.

"Винаги сме живели в нелеко време - и преди 100 години, и сега. Предизвикателствата пред националната сигурност са сложни и сходни, българският войник, както преди 100 години, така и днес, е готов да даде най-доброто от себе си, за да защитят своето семейство, своя командир и своята родина", категоричен беше ген. Матеев.
Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад