Тържествен парад по случай 6 май - пълен запис

В предаването
Всички броеве

Репортерите и камерите на обществената медия ще покажат на живо празника на Свети Георги в София, Русе, Варна и Благоевград. По традиция БНТ ще предава тържественото освещаване на бойните знамена от площада на Незнайния воин и военния парад от площад "Александър I". И тази година зрителите ще видят отблизо българските военнослужещи от всички части на армията. Ще разгледат детайлно и военната техника, която ще премине на парада. Специално място е отделено на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия, чийто статут ще бъде възстановен точно на 6 май.

На живо от София и Раковски зрителите на БНТ ще проследят втория ден от посещението на папа Франциск. Репортерите ще ги срещнат с хората, които ще бъдат най-близо до Светия отец, ще покажат и емоцията на децата и техните семейства, които ще получат първо причастие, и на всички онези, които ще пътуват през цялата нощ, за да присъстват на литургията в църквата "Пресвето Сърце Исусово". Зрителите на БНТ ще чуят и видят папа Франциск, заедно с милиони хора от цял свят.

Празничният блок на 6 май започва в 7:00 и ще продължи до 12:00 часа по БНТ1 и БНТ4. Водещи са Христина Христова и Спас Кьосев от площада и Ели Гигова и Даниел Михайлов от студиото на БНТ.

Бъдете с празничния блок на 6 май от 7:00 до 12:00 часа по БНТ1 и БНТ4!

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад