Корнелия Нинова: На 90% е изпълнена социалната предизборна програма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още при изготвяне на бюджета за 2014 се разбра, че с ДПС имаме различия по някои въпроси - например по отмяната на плоския данък. Но има и разбиране - освобождаването от данък на минималните доходи отначало не беше възприето от ДПС, след разговори и аргументиране предложението беше прието от ДПС, подчерта Корнелия Нинова, депутат от Коалиция за България и председател на Комисията по социална политика в парламента.

БСП не се е отказала от въвеждането на семейното подоходно облагане, въпреки изявленията на премиера Пламен Орешарски, че подобни промени не са на дневен ред. Това заяви в студиото на „Денят започва” председателят на социалната комисия в парламента. По нейни думи въвеждането на семейно подоходно облагане е отложено за края на мандата.

На 90% е изпълнена социалната предизборна програма на БСП, подчерта Нинова в "Денят започва", въпреки различията в коалицията с ДПС.

Безработицата и обещаните 250 000 работни места Корнелия Нинова коментрита, като подчерта, че за третото тримесечие по официалната статистика са открити 47 000 нови работни места. Не е възможно от май до ноември да се разкрият 250 000, и не сме обещавали това да стане веднага, но държим на думата си това да стане, каза тя. Предстоят ни промени в Кодекса на труда, които да гарантират стажуването и чиракуването на младите безработни - да се финансира стаж на млади, които учат и работят, както и чиракуване на младежи без образование, плащат им се осигуровки. Целта е да гарантираме на младите хора, че ще работят по специалността, която завършват, а на бизнеса - че няма да страда от липсата на професионални кадри.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад