Приют за стари и болни магарета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За предаването "Денят започва" репортерът Елена Чимева съобщи, че приют за стари и болни магарета ще изгражда в гоцеделчевското село Баничан Фондация ”Ветеринари в действие”. Проектът е на етап идея в Общински съвет Гоце Делчев, като е внесено искане за промяна на предназначението на пасища на терен около 170 декара в землището на селото. Инвеститорският интерес за приюта е от страна на Щефан Вебер – един от съучредителите и спонсори на Парка за танцуващи мечки край Белица.

София и Александър Чепелеви от село Баничан разказват, че откато се помнят, все имат магаре. Последното – шестото нарекли Недялко. Радват му се и говорят за него като за свое дете.

Във всяка втора къща има магаре, разказват местните. Ветеринарни лекари от Гоце Делчев заедно с Щефан Вебер, инвеститора за приюта, от две години се грижат за тях.

Грижите, които полагат от „Ветеринари в действие” за местните магарета, са безплатни. В новия приют за всички стари и болни животни ще има не само грижи, но и подслон и няма да се налага да бъдат изоставяни от стопаните им.

Теренът за приюта е определен така, че площите да могат да се поливат, а старите и болни магарета ще живеят там до края на дните си.

В гоцеделчевското село Баничан има около 40 магарета, повечето от тях на възраст на 15 години. По неофициална информация за изграждането на приют за магарета в село Баничан се предвижда да бъдат инвестирани над 100 хиляди лева.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад