Живот с куршум в главата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

38-годишният търновец Тихомир Иванов, който пострада след престрелка в старата столица на 14-ти декември, ще живее, въпреки че беше девет дни в кома и остава с куршум в главата, видяхме в предаването "Денят започва"! Мъжът е в пълно съзнание, но не помни, че бившият военен Александър Кънев стреля по него по време на свада в нощно заведение.

От една седмица Тихомир и неговият нападател Александър живеят втори живот. И двамата са адекватни, говорят с лекари и роднини, но след инцидента Тихомир има пълна амнезия. Не помни, че са стреляли по него, не знае, че има куршум в главата си и не може да разкаже какви са причините довели до трагедията, завършила за с невероятен щастлив край.

Тихомир Иванов – прострелян: "Оперираха ми главата, разцепиха я на две и  ми правиха скенер. Остана една превръзка само с три точки, само тя трябва да се сменя и това е.“ Въпрос – А какво си спомняш от онази вечер? – От онази вечер дойде една кола, натовари ме, казаха ми, че ще отидем до едно заведение и това е. Въпрос – Решили сте да излезете на заведение? – Това е последният ми спомен, който имам  в заведението, след това нищо не си спомням.

Близките на пострадалия решили да го излъжат, като му казали, че е претърпял катастрофа. Целта е той да не се притесни и това да повлияе зле на възстановяването му.

Тихомир Иванов– прострелян: ,,Трябваше да питам, да разбера и си стоях и си кротувах. Въпрос: Какво ти казаха? – Казаха ми, че от катастрофа е станало. Казаха, че главата са ми я оперирали, защото оня като ударил спирачки и аз съм хвръкнал през стъклото отпред и съм загубил ума и дума."

В съседната болнична стая лежи Александър Кънев, който опитал да се самоубие, след като стрелял по Тихомир. И въпреки неоптимистичните прогнози на лекарите, в момента и двамата са живи, като по чудо. Благодарение на това, че инцидентът станал на метри от болницата, линейката дошла само за броени минути. По този начин Тихомир се озовал в операционната, без да се губи ценно време. След животоспасяващи операции лекарите дни наред не даваха шанс на нито един от двамата и коментираха така:

Стефан Филев – директор на МОБАЛ Велико Търново: "В тежко състояние са, с опасност за живота, в коматозно състояние, настанен е в реанимация оперираният пациент, а другият е в неврохирургично отделение."

И двамата пострадали ще бъдат изписани до дни за домашно лечение. Лекарите твърдят, че техният случай е поредното чудо, което доказва, че когато на човек му е писано да живее, няма да умре, дори и с куршум в главата. От полицията в старата столица продължават да работят по случая и все още отказват всякакъв коментар.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад