Коста Чолаков: Има тенденция за поскъпване на "Гражданска отговорност"

Темите в този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той подчерта, че превенцията е много важна, както за предотвратяването на щетата, така и за стойността на застраховката - тя е по-ниска ,а ко са взети всички необходими мерки за сигурност.

Размерът на застраховката зависи от големината на жилището, стойността на движимото имущество. Средните цени варират между 50 и 100 лв. на година.

Комисията за финансов надзор оповести, че събраните средства от застраховка "Гражданска отговорност" не стигат, за да се покрият щетите от пътни произшествия и то в национален мащаб. По думите на Коста Чолаков, пострадалите на пътя са много повече през последните три години и това предполага повече обезщетения за пострадали хора и близки на загинали при пътно-транспортни произшествия, или т.нар. неимуществени вреди.

Коста Чолаков: Много е важно водачите да са много по-внимателни и да предотвратяват такива произшествия, което е задача на цялото общество.

Застрахователят обясни, че темата за цената на застраховка "Гражданска отговорност" не може да бъде обща, защото всяко дружество си прави разчетите. Средната цена обаче е нараснала с около 7 лв. миналата година.

На пазара има много голяма конкуренция и тенденцията определено е за нарастване на цената, призна Чолаков.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад