Проф. Гайдаров: Да има ясна политика по пресичане и наказване на кражбите

Темите в този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Веселин Пенчев: Видеозаписите, които са записани по случаен начин, могат да бъдат доказателство в съда. Могат да бъдат приобщени към доказателствения материал по едно наказателно производство посредством способа на огледа и на съдебно-техническата експертиза, като значението на записа не е само в рамките в тесния смисъл на наказателния процес и процеса на доказване, но и като даване на първоначални сведения на полицията, на разследващите органи, на прокуратурата как да търси, съответно да намери извършителя. След като вече се стигне до него, както споменах, това веществено доказателство може да се използва и в процеса на доказване.

Проф. Калин Гайдаров каза, че е смущаващ броят на домовите кражби в България - над 3000 от началото на годината, но това е статистика, а проблемът е в личната драма на хората, които са обекти на престъпно посегателство. По думите му извършителите са добре подготвени и лишени от скрупули.

Проф. Гайдаров: Трябва да има много ясна политика на държавата в лицето на нейните институции по пресичане, предотвратяване, разкриване и наказване на такъв тип престъпност.

Веселин Пенчев каза, че в процеса на доказване има значение записа от камерите да е с високо качество.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад