Кой кара автобуса? Мненията на експертите

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Алекси Стратиев отбеляза, че доста изненадващи обстоятелства се разкриват покрай случая и всъщност не се знае кой кара автобуса. Декларира се преглед на водача и преглед на техническата изправност на автобуса преди пътуването - дали са се случили въобще не е ясно. И не на последно място много интересна е историята с тахографа, който всъщност въобще не е послужил за целите, за които е предназначен, а той е задължително да бъде изправен. Той не може да се разчете.

Смятаме следващата седмица официално да предложим на Министерство на транспорта една промяна, която да бъде свързана с автобусите - всички, които оперират по градски и извънградски транспорт, да бъдат задължени да монтират видеорегистратори, каза Владимир Тодоров.

"Ако има едно такова средство, което записва абсолютно всичко, каквото се случва на пътя пред автобуса, но има и устройства, които записват и вътре в автобуса, т.е. те записват състоянието на шофьора - дали е задрямал, дали говори по телефона, кой е шофьорът", каза Тодоров, като подчерта, че с такова елементарно средство, което не е скъпо, всички тези въпроси за водача се решават.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад