Съветите на шеф Георги Иванов за здравословно хранене

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Средиземноморската здравословна храна е основата на съвременните тенденции в здравословното хранене, отбеляза Георги Иванов. Зехтинът, млякото, доматите са част от продуктите, които имаме на наша земя и в нашата кухня.

В начина ни на живот приготвянето на храната е изместено сякаш от работата, предпочитанията в събота и неделя към общуване с близки и приятели навън и тя се преформатира в полуфабрикатен вид поради възможността бързо да се приготви и това не води до добри резултати, отбеляза шеф готвачът. За да пестят време, хората предпочитат да се доверят на професионалистите, които приготвят качествена храна със селектирани продукти.

Въпреки че сме по-консервативни към храната у нас и се доверяваме на традицията, възможността да пътуваме и опитваме навън различна храна, променя и нашето отношение към продуктите и навлизането в нашата кухня на по-различни такива, променят се и техниките на приготвяне, коментира Георги Иванов.

Изключително важно е качеството на продуктите и тяхното производство е ключово за определен вкус и технология, категоричен беше той. Отбеляза, че у нас има група продукти с добро качество, напоследък се възражда производството на говеждо месо от добри породи.

"Проблем при нас са плодовете и зеленчуците, много трудно се случват нещата в този сектор", каза Георги Иванов. Могат все още да се намерят вкусни домати, но това са много малки производители, които са притиснати от цените и интензивния внос.

На българския пазар има качествени продукти за здравословно хранене, но се изисква по-дълго търсене. Има фермерски пазари, на които могат да се намерят хубави продукти.

Шеф готвачът препоръча всеки ден в менюто ни да присъства зехтинът, защото е изключително полезен за баланса на организма, плодовете и по-специално ябълките, яйцата трябва да присъстват в храната ни през ден и дори всеки ден.

Подготовката и интензивната работа за европредседателството вече се усещат ясно за Георги Иванов и екипа му, който наброява 35 души.Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад