Кристиян Кръстев: Има бъдеще в железниците

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Кристиян Кръстев: Мисля, че това е логичен ход на министъра на транспорта с оглед на ситуацията, която е в железниците и декларацията дори от самия изпълнителен директор, че не може да се справя със ситуацията, че подвижния състав и цялостната експлоатация в момента е на ръба на техническата изправност и че не може да се справя.

Според него в годините доста неща са се подобрили в БДЖ, но има още много какво да се направи. Най-важно е, от гледна точка на експлоатацията, какво е състоянието в момента на подвижния състав и най-вече каква е поддръжката на подвижния състав, каза още той. Кръстев бе категоричен, че не би трябвало да има компромис с безопасността и тя е на първо място,

Кристиян Кръстев: Абсолютно подкрепям мотивите на министъра на транспорта с оглед на това, че не бива да си играем с безопасността на хората и затова е поискал, доколкото разбирам, оставките.

Първо трябва да стартира процедурата, за да стигнем до споразумение, коментира Кръстев по повод темата за новите влакове.

Като цяло мисля, че в железниците има бъдеще, заяви той и допълни, че не става въпрос само за развитие на този вид транспорт в България, а в Европа и в световен мащаб. По думите му, трафикът и автомобилите стават все по -голям проблем и трябва да се обърне по-голям фокус върху железопътния транспорт като цяло.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад