Лечева: Оставката на Радев ще е закъсняло действие от страна на правителството

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП има последователни решения и политика, касаеща превъоръжаването и модернизирането на българската армия. Проблемът обаче са отлаганите реформи в отделните сектори като "Отбрана" и "Сигурност". Липсва политическа воля за решаването на проблемите и се отлагат важните реформи, тъй като осъществяването им е болезнено и не носи рейтинг, заяви Весела Лечева. Тя допълни, че темата "Сигурност" засяга всички граждани.

Весела Лечева: Ние виждаме във всички действия на правителството и на неговия премиер едно аристократично поведение, едно аристократично пренебрежение по отношение на всички протести, които в момента са в общественото пространство. Това показва неангажираност с всички въпроси, които касаят ежедневието на българските граждани.

МВР и неговото бездействие, саморазправата между престъпници в центъра на малки населени места, са достатъчна причина за искания вот на недоверие, посочи Лечева и допълни, че спокойното внасяне на оръжие в затвора и безпроблемното напускане на сградата му от престъпници, са още един щрих към картината.

Оставката на министъра на вътрешните работи ще бъде закъсняло действие на това правителство, категорична беше тя. Депутатът от БСП изтъкна, че вотът на недоверие ще бъде внесен в пленарна зала до другата сряда.

Вижте видеото.