Летни диети и здравето

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако иммате проблеми с влизането във форма, има кой да помогне. Това е един от най-звестните експерти по здравословно хранене диетолоът д-р Людмила Емилова. Тя беше гост в "Денят започва с Георги Любенов".

Горещото лято е много подходящ сезон за диета, защото има много голямо разнообразие от пресни български плодове. Те най-бързо помагат за сваляне на излишните килограми, изкарват отровите от организма. Лечебното гладуване може да бъде с вода, със сокове и фрешове от плодове и зеленчуци, както и с цели плодове, билков чай и мед.

В студиото диетологът продстави една съвсем нова книга "Реципти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова". Вътре много известни личности дават мнението си за тяхната програма и за престоя си в центъра за отслабване. Те не само са отслабнали, но са станали и много по-здрави. От книгата става ясно, че проблемът с килограмите не е проблем на тялото, а на психиката.

Според д-р Емилова много хора не знаят кое е добро и кое е лошо, тъй като навсякъде са рекламират вредни храни. Правителството, в лицето на Министерство на здравеопазване и на Министерство на образованието, не са си свършили  достатъчно добре работата и на децата се дават кроасани, вафли и боклуци, заяви диетологът. По нейни думи родителите, бабите и дядовците са недобре образовани в това отношение.