Летни отпуски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако всяка година ходите на море по едно и също време, сега е най-изгодно да резервирате почивката си. Ако пък не планирате, сега е точният момент да изберете най-приятното за вас време и лятната ви ваканция да ви излезе значително по-евтино.

Въпреки че зимата е в разгара си, моментът е подходящ да планираме лятната си ваканция. Ранните резервации отдавна не са тема табу, а специалистите от бранша отчитат, че всяка година все повече хора залагат на тях, за да спестят средства.

Антон Пенев - маркетинг мениджър: "В момента текат ранните записвания за нашето Черноморие, като отстъпките достигат до около 35% от цената. За чужбина са същите, те тръгнаха малко по-рано, още от началото на месец декември и всички колеги се постараха да има на пазара оферти и отново до около 30% по-евтино би ни излезнало едно такова пътуване ако го резервираме сега."

Извън България най-предпочитани си остават съседните ни държави Турция и Гърция, които предлагат различни пакети подходящи, както за семейства с деца, така и за шумни компании, предпочитащи нощния живот. И въпреки че ранното планиране спестява пари, не всеки може да си го позволи.

За да не попаднете на измамна офeрта е добре внимателно да проверите лиценза и застраховката на туристическата агенция, съветват туроператори. Ако сте се спрели на конкретен хотел може да разгледате отзивите за него в различните форуми за почивки. Туоператорите съветват да имате едно на ум и при предложения с много голяма отстъпка.

Антон Пенев - маркетинг мениджър: "Има агенции, които дават така сериозни отстъпки, особено в сайтовете за групово пазаруване, но някой път тези отстъпки реално не са толкова реални, поне за мен. Отстъпка от 50%, над 50% е абсолютна загуба. Вариант някоя агенция просто да подбива пазара, но по-вероятно става въпрос или за измама, или за несъществуваща оферта."

А ако в крайна сметка решим да останем верни на плановете в последния момент можем да се възползваме от офертите "last minute", които също предлагат добри отстъпки, но заради свития пазар вече са значително по-малко.