Приключи окупацията на Софийския университет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Окупацията на Ректората на Софийския университет "Св.Климент Охридски" пада. Причината е, че окупаторите не са издържали на обществения и медийния натиск и не са срещнали подкрепа, съобщи един от окупаторите Манол Глишев. Сега студентите събират багажа си и до 12 часа ще напуснат сградата на университета. Има полицейско присъствие в района.

“Блокадата на университета приключи, без да изпълни целите си, защото не срещна подкрепа от обществото. Мнозина пращат възхвали, малцина – помощ”, обясни Манол Глишев.

"Причина за преждевременното падане на окупацията беше първо - изолацията, която снощи се получи. Нямахме достъп до храна, никой не можеше да влиза и да излиза, единственият ни контакт беше с изключително слабия безжичен интернет, който имахме. Втората причина е фактът, че ректорът Илчев ни направи така, че да изглеждаме като едни инфантили, които всъщност не знаят какво правят. А това всъщност не беше така, защото окупацията е обществена. Тя не е за да пречим на наши колеги, а за да се покаже някаква обществена позиция и за да се накара народът да види, че нещо се случва. Защото за да се случва нещо, то трябва да има причина", каза студентът Денислав Велчев.