Любимият ученик на Бочели - Давиде Карбоне само пред БНТ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Знаете ли кой е любимият ученик на Андреа Бочели? Казва се Давиде Карбоне и застана единствено пред камерата на БНТ.

Пътят към голямата сцена започва с мечти, по-големи и от теб самия.

Давиде Карбоне: Започнах да пея много малък и още тогава сънувах, че ще пея на една сцена с Андреа Бочели. Беше нещо, което силно исках да се случи. Когато излязох за първи път с него се вълнувах, не защото бях пред 60 000 души, а заради това, че бяхме заедно. Това беше сбъдването на една мечта. Той ме научи на много неща - да бъда чувствен, да обичам, да усещам музиката със сърцето си. Научих се още да използвам всеки момент от тази професия, да изпитвам удоволствие всеки път, когато съм на сцената, за да мога да дам най-доброто.

Давиде мечтае за среща с Андреа Бочели. Днес той е негов продуцент и наставник. Последните години е сред най-нашумелите певци в Италия. Срещаме се в къщата на младия певец, а зад гърба ни е имението на Силвио Берлускони. Давиде е пял за него и много други политици, включително и папа Франциск.

Давиде Карбоне: За мен всеки човек от публиката е важен и аз трябва да дам емоция на всеки един от тях, дори и за най-незначимия. Да пея за известни личности е голямо преживяване. Имал съм късмет да пея с Ума Търман, Антонио Бандерас. Също така пях за 80-тия рожден ден на София Лорен. Да видиш тази уникална жена да слуша твоя глас и да се вълнуваш е голяма работа.

Пял е и у нас. Мисли скоро пак да дойде.

Вижте цялото интервю на репортера Благой Цицелков и оператора Миглена Гайдарова във видеото.