Митко Кърнев представи проекта "Голямото РОК междучасие"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Музикантът Митко Кърнев от Д2 днес беше гост в студиото на "Денят започва с Георги Любенов. С него разговаряхме за новия музикален проект "Голямото РОК междучасие".

Филмов_кадър от dz_v_nedelia_Lubenov_310716_Dimityr_Kyrnev_x264.mp4 — 1

Димитър Кърнев разказа, че "Голямо междучасие" е негова идея, която е осъществена през 2008 г. за пръв път. Оттогава тя се прави всяка година. "Стигна се до момента, в който БНТ в лицето на г-жа Севда Шишманова ни поканиха да направим "Голямо междучасие" за Българска национална телевизия. Радвам се, защото в крайна сметка телевизията е следващото стъпало и когато помогнеш на едни пет деца да станат добра рок група и когато го покажем на зрителите, мисля, че целите на "Голямо междучасие" да популяризира и да има повече рок групи, ще има повече успех."

Митко Кърнев съобщи, че от 1 август на сайта rockbg.com и на bnt.bg, където ще има линк, в течение на два месеца - до края на септември, групите ще могат да се регистрират. Песните - авторска и кавър версия, ще бъдат изслушани. С най-добрите ще бъде направен кастинг. А най-добрите от кастинга ще станат част от телевизионния формат "Голямото РОК междучасие".

Предаването ще се излъчва в ефира на БНТ през ноември и декември.

Вижте още подробности във видеото.