Михаил Константинов: Очаква ни генералска битка на 6 ноември

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 6 ноември 2016 г. ще се проведат президентските избори в България, реши Народното събрание. Все още обаче няма кандидати. Какво следва? За това разговаряхме с анализаторите Татяна Буруджиева и проф. Михаил Константинов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Михаил Константинов припомни, че при предишните президентски избори тогавашният кандидат Росен Плевнелиев излиза на политическата сцена на 5 септември, при положение, че изборите бяха на 23 октомври. "В тоя смисъл има лоша традиция в България и тя се спазва."

Според Татяна Буруджиева проблемът с по-късното номиниране е, че не може много дълго време да се води дебат по политическите проблеми, по казусите и каузите, които предстоят на България.

Михаил Константинов посочи, че е добре да се вслушваме както в изявленията на председателя на ГЕРБ, така и в изявленията на левицата. Те и двамата дадоха профил, който определя съответните кандидати. "Очаква ни генералска битка на 6 ноември. Това е моето предсказание - между генерал Борисов и генерал Радев. И двамата имат внушителни биографии. Интересна е биографията на ген. Радев, при него има и американска връзка. Той е завършил и американски военновъздушен колеж. Т.е. той би стоял добре и на запад, и на изток. При това положение вече знаем и резултата, за съжаление или за радост - към 55 на 45 за Борисов на 13 ноември."

По думите на Татяна Буруджиева "генералската битка" е нарисувана победа за ГЕРБ.

Вижте целия разговор и всички прогнози във видеото.