Любопитни данни от гласуването – възраст, пол и населено място

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-младият глас в класацията – на 13-годишно момиче от Дупница – е даден за „Всичко е любов“. Най-възрастният глас е на 88 годишна дама, която е предпочела „Борис I“.

Филмът с най-висока средна възраст на гласувалите за него е „Тютюн“ – 70% от гласувалите за него са 60- годишни. Фаворитът на 40-годишните е „Любимец №13“.

Филмът, за който са гласували зрители с най-широк възрастов диапазон, е „Козият рог“ – от 14 до 83 годишни. Следва „Време разделно“, получил гласовете на зрители между 14 и 80 години. „Love.net“ е филмът, в който е най-драстична разликата между гласовете на жени и мъже. 90% от вота за него е дамски.

Над 80% жени са гласували за „Всичко е любов“. Същият резултат показва и вотът за „Таралежите се раждат без бодли“. „Най-мъжкият“ по отношение на зрителския вот филм е „Инспекторът и нощта“ – 90% от гласувалите за него са мъже. Следват „Авантаж“ и „Мера според мера“ – 70%.

Забелязва се и отчетлив регионален вот за някои филми, което може да се обясни с това, че са снимани на съответното място или някои от създателите им са родени там. „Крадецът на праскови“ е активизирал най-много гласове от Велико Търново и Горна Оряховица. 80% от гласувалите за „А бяхме млади“ са от София. 60% ог гласувалите за „Прилив на нежност“ са от Русе. 40% от гласувалите за „Двойникът“ са от Шумен. Това е и филмът, за който са подадени най-много гласове от Великобритания и САЩ.

Най-широка подкрепа от чужбина получава „Оркестър без име“, за който са гласували зрители от Испания, Великобритания, Люксембург и Дания.