Майки от Глоджево негодуват заради затворена яслена група

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трети месец Айше Солакова се разкъсва между грижите за 3-годишната си дъщеря и работата си. Споделя, че спасението е само в това детето ѝ да посещава ясла. Въпреки сигналите за насилие в детска градина „Здравец“, тя е готова да даде шанс. Но, оказва се, няма на кого.

Айше Солакова - майка: Плачевно ми е състоянието, направо ми се плаче. Трудно се справям - сутрин да ѝ приготвя закуска, да тичам на работа, няколко часа баща ѝ я гледа. Един ден направо ще се обадя и ще кажа, че няма да идвам повече на работа.

За да бъде нает нов персонал, трябва да има заповед на общинския кмет. Заповед е издадена на 29-и март. Но директорката на градината, Рефие Ралева, която отказа да застане пред камерата ни, все още не е назначила нови възпитателки.

Адем Хаджимемишев - кмет на град Глоджево: Според Инспекцията по труда директорът на градината трябва да назначава персонал в детската градина. Има и заповед от общинския кмет. На мен ми каза, че няма сестри - една има само, трябва още една.

И тъй като проблемът е голям и негодуванието на майките расте, със случая се захваща и председателят на Общинския съвет във Ветово. След няколко разговора с директорката той получава следното обещание:

д-р Мехмед Мехмед - председател на Общинския съвет в град Ветово: Даде уверение, че в рамките на 2 седмици ще назначи и помощен, и медицински персонал и яслената група ще заработи.

И ако това наистина се случи, 26 деца ще се върнат в яслената група в детска градина „Здравец“. Част от тях са посещавали психолог заради преживяното вербално насилие в заведението. А родителите им се надяват с новия персонал да не се стига до подобни проблеми.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад