По Ваш сигнал: Руши се мост по път Е-79 при Кресна

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мостът преди Кресна е в дупки и според шофьори има реална опасност от катастрофи.

Основите на моста са нестабилни защото през дупки в асфалтовата настилка се просмуква влага и руши бетона на съоръжението. От община Кресна настояват специалисти да проверят дали е безопасно.

Петър Петров, зам.-кмет на Община Кресна: „Видях на места самата арматура, желязната конструкция на моста, освен бетонът има арматура вътре, паднала е мазилата от цимента, арматурата е ръждясала."

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че съоръжението е безопасно за пътуващите и след оглед на място, ако е необходимо, ще бъдат взети мерки. Очаква се до края на месеца да започне изкърпване на дупките в участъка. От агенцията казаха още, че предстои да се ремонтира и „Кривия тунел" в Кресненското дефиле. Специалисти ще проверят съоръжението до края на седмицата, а за да не се затруднява движението, проучванията ще се извършват през нощта от 22 часа до 5 часа сутринта.

Ремонтът предвижда изграждането на нова отводнителна система, хидроизлоция и нова светофарна уредба. Очаква се те да повишат безопасността на съоръжението.

Проучванията и ремонтът на тунела ще отнемат повече от една година и ще струват над 3 млн. и 200 хиляди лева.Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад