"Мечтая за моя свят" - изложба, част от проекта "Училището има смисъл"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пол Клиф разказа в студиото на "Денят започва с култура", че е дошъл да работи с Ива Бонева, след като в Манчестър е работил по проект, свързан с общината на града. Там е участвал с фотографии и портретни фотографии на 212 деца от цялата община.

Пол Клиф сподели, че неговата задача е да даде пространство на децата и увереност да запишат своите мечти. "След това прекарах кратко време - 2-3 минути с всяко дете, и опитах да направя снимка на въпросното дете, която, според мен, улавяше неговата личност. Когато свържеш двете неща, наистина се получава един много специален момент."

Той каза, че децата мечтаят по много различни начини. Понякога мечтите им са много практически. Някои деца са много креативни.

"Училището има смисъл" е програма с поглед в бъдещето, посочи Ива Бонева – изп. директор на Център за приобщаващо образование. Тя отбеляза, че програмата е започната преди две години. Целта й е да даде възможност да децата да мечтаят, но повече от това да могат да "вдигнат своя хоризонт. Ние избрахме да започнем в социално-депресирани райони, в бедни места, където голяма част от децата са от различни рискови групи и рядко имат ролеви модели вкъщи, които работят или знаят какво правят с живота си".

Ива Бонева разказа, че работата е с шестокласници, защото това е много важна възраст. Целта на програмата е да се помогне на тези деца да не отпаднат от училище.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад