"Надиграй ме" за деца - танцовото шоу на България (четвърти сезон, трети брой) - 28 април 2013

Предаване: Надиграй ме

За предаването
Всички броеве


Надиграването между отборите в телевизионното шоу на БНТ2 преминава през четири етапа. Новото е, че отборите не се конкурират помежду си, а се борят за оценките на журито и за зрителския вот, за да заемат по-добра позиция в съответното класиране – за фолклорни състави и за състезателни танци.

На финала ще участват три отбора от фолклорната група и три от спортните танци, събрали най-много гласове и точки.

Първи кръг - всеки отбор изпълнява танц по свой избор и във своя стил.

Втория кръг - журито определя народен танц за фолклорния отбор и спортен танц за неговия конкурент.

Трети кръг - отборите навлизат в територията на конкурента: изпълнителите на народни танци ще представят спортен танц по свой избор, а техните опоненти – хоро по избор.

Четвърти кръг - оркестърът изпълнява танци от различните стилове, а участниците трябва да ги разпознаят и бързо да затанцуват.

След края на всеки кръг журито поставя своите оценки (от 1 до 10), като обръща внимание на стила и характера на танците, на синхрона и правилното изпълнение и на артистичността и атрактивността на танцьорите.

Равностоен партньор на журито при определянето на победителя във всеки етап от състезанието са зрителите, които могат да изпращат SMS с номера на своя любим отбор на кратък номер 14500. В края на всеки тур, оценките на журито и получените гласове от телевизионните зрители оформят процентите подкрепа за всеки отбор.

Участници:

Телевизионните зрители могат да влияят върху резултатите от класирането до самия финал на телевизионното танцово шоу на 24 юни, като изпращат SMS в подкрепа на своите любимци.

Водещи на телевизионното шоу „Надиграй ме!“, сезон 8 :

популярната водеща Тони Рапонска
хореографът и ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов

Професионално жури:

Антоанета Асенова – дългогодишен солист на ансамбъл „Пирин“ и художествен ръководител на танцовия колектив „Бобов дол“;
Владимир Божилов - танцов педагог и участник в многобройни състезания по спортни танци в цял свят, както като танцьор така и като съдия;
Ани Михайлова – актриса, звезда от телевизионното предаване на БНТ „Шоуто на Канала“

Музикален домакин - инструментална група „Арта“:

Калоян Павлов – перкусии
Петър Миланов - тамбура
Христина Белева – гъдулка
Константин Генчев – кавал

Танцов клуб „Брилянт“ има повече от 28-годишна история. Негови възпитаници дефилират с титли от множество турнири в страната и зад граница. В танцовата надпревара „Надиграй ме!“ възпитаниците на столичния клуб по спортни танци поведе помощник-треньорът Диляна Попова. За да ги подкрепите, можете да изпратите SMS с текст „1“ на кратък номер 14 500!

Национално училище за танцово изкуство (НУТИ) е единственото на Балканския полуостров, което дава образование в три хореографски специалности. Вече 66 години пътят към професионалната кариера в областта на танца минава през залите на училището. Отборът на НУТИ в осмото издание на телевизионното танцово шоу по БНТ2 се подготвя под ръководството на педагозите Петя Александрова и Мариян Василев.

За да ги подкрепите, можете да изпратите SMS с текст „2“ на кратък номер 14 500!

Детско юношески танцов състав при Национален учебен комплекс по култура - град София, работи под ръководството на опитните танцови педагози Нина Вълчева, Живко Желязков, Веска Кузова, Стоян Гайдов. Освен обучение по керамика, дърворезба, батик, текстилно рисуване, история на изкуството и много други учебни предмети, възпитаниците на Националния учебен комплекс по култура активно изучават народни танци.

За да ги подкрепите, можете да изпратите SMS с текст „3“ на кратък номер 14 500!

Клуб „Път към приключението“ вдъхновява много свои последователи, мечтаещи за пътешествия и предизвикателства. Секцията по спортни танци се ръководи от Мария Белева. Нейните възпитаници танцуват за тонус, забавление и добро настроение. За своите изпълнение очарователните момичетаизбират предимно българска музика.

За да ги подкрепите, можете да изпратите SMS с текст „4“ на кратък номер 14 500!