Очаквайте в "Събитията на 2013" по БНТ1

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Каква ще е равносметката за 2013 година на БНТ попитахме в студиото на "Денят започва" журналистите Геновева Радева и Даниел Чипев. Те ще бъдат водещи на телевизионното обзорно предаване "Събитията на 2013" и ни подсказаха какво предстои да видим тази вечер от 21 часа по БНТ1.

vlcsnap-2013-12-27-09h25m24s141"В обзора няма да направим преглед на всичко случило се през годината, защото това са 365 дни, а на нас 100 минути не ни стигат. Но сме се постарали да откроим най-важното и най-интересното, това, което е някаква тенденция или което се случва за първи път, което ще претърпи развитие през следващата година. Това е погледът на екипа и погледът на репортерите на "По света и у нас" към отиващата си година, която беше изключително тежка за всички ни и голямо предизвикателство за нас, журналистите", коментира Радева.

"За трета поредна година ние няма просто да предложим архивни кадри и да напомняне за събитията. Ние ще съживимvlcsnap-2013-12-27-09h25m40s51 историята, като се върнем към тях месеци по-късно с репортажи и анализи. Зад този обзор стои много голям екип, целият новинарски екип на БНТ. Режисьор е Мери Христова, а отговорен оператор е Дени Кънчев. Предстои доста интересен и визуално, и като съдържание обзор с няколко обрата в него", добави Даниел Чипев - директор на Дирекция "Информация".

А защо нарекоха сценария пълен с обрати - "Защото имаше едно натрупване от тежки събития, но тази година и дишаше, имаше и някои много хубави неща", отговори Геновева Радева.

Те припомниха, че зрителите на БНТ могат да дадат своя глас в анкетата за "Събитие на 2013 година", а резултатите от нея ще бъдат обявени в новогодишната емисия "По света и у нас" на 31 декември.

Цялото предаване можете да видите ТУК.