Празничните герои на кампанията "Holiday heroes"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много празнични герои дариха храна и играчки на хиляди нуждаещи се за празниците. Сдружението "Holiday heroes"  работи за подпомагане на социално слабите, лицата с увреждания и семействата в нужда. За насърчаване на дарителството и организиране на кампании по случай национални и християнски празници.

Бившият волейболен национал Евгени Иванов е един от многото посланици на кампанията. "Бяхме при една възрастнаEvgeni2 жена, пенсионерка, която е с незавидна съдба. Мъжът й е починал, синът й също, жената живее в една стаичка. Наистина много тежко положение, но пък много радушно ни прие, много усмихната, разказа някои неща", сподели Иванов в студиото на "Денят започва".

Пакетите, които даряват на нуждаещите се, съдържат най-необходимите продукти. Тази година, обаче, през две от седмиците на кампанията доброволците раздаваха и играчки на семействата, в които има и деца.

Evgeni_I"Не бих използвал думата герой, не е геройство да помагаш по този начин. За мен това е нещо, което човек щом го чувства, значи трябва да го прави. Това не е геройство, не те отличава по никакъв начин, не те прави нито добър, нито лош. Видях колко много отдадени хора има на това да помагат, което е много хубаво. Дай Боже да са все повече такива кампании, не само по празниците, защото ние българите сме много съпричастни към проблемите на другите, но се сещаме много рядко през годината, трябва да го правим по-често", добави още Евгени Иванов.

Волейболният национал разказа повече за инициативата "Holiday heroes", за желанието да подадем ръка и променим човешка съдба.

 

 

 

Цялото предаване можете да видите ТУК.