Опасните съставки в храните

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какви опасни съставки се крият в храните, които ежедневно купуваме в магазините? Заместителите на бялата vlcsnap-2013-12-10-16h17m22s56захар, натриевият глутам, означен с Е621, се смятат за вредни, както и трансмазнините, които са специфичен вид мазнина, създадена по изкуствен път - маргарин, рафинирано растително олио, майонезите, кетчупа, фастфууда, сладкарските изделия, снаксовете, чипсовете, пуканките, замразените полуфабрикати.  В списъка с опасни храни влизат и продукти с ГМО.

Тази тема дискутираха гостите в "Апартаментът" на Марта Вачкова - Ганета Сагова, редактор на сп. Осем, доц. Цвета  Георгиева,  ръководител секция "ГМО" в Националния център по обществено здраве и анализи, Златина Станкова, привърженик на здравословното хранене и майка на трима сина.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад