Какви опасни съставки се крият в храните, които ежедневно купуваме в магазините? Заместителите на бялата захар, натриевият глутам, означен с Е621, се смятат за вредни, както и трансмазнините, които са специфичен вид мазнина, създадена по изкуствен път - маргарин, рафинирано растително олио, майонезите, кетчупа, фастфууда, сладкарските изделия, снаксовете, чипсовете, пуканките, замразените полуфабрикати. В списъка с опасни храни влизат и продукти с ГМО.
Тази тема дискутираха гостите в "Апартаментът" на Марта Вачкова - Ганета Сагова, редактор на сп. Осем, доц. Цвета Георгиева, ръководител секция "ГМО" в Националния център по обществено здраве и анализи, Златина Станкова, привърженик на здравословното хранене и майка на трима сина.
Цялото предаване можете да видите ТУК.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News