Политически вълнения в началото на сезона – Цветан Цветанов

Предаване: Панорама, 27.09.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Цветан Цветанов очакванията на хората надхвърлят възможностите на управляващите -да решат проблеми, натрупвани с години.

"Държавата не е в състояние сега и веднага да реши всичко... Прави се много, но все още има неща, които не могат да бъдат направени, защото не стига и ресурс, не стига и време."

Цветанов се оплака, че опозицията се опитва да клати властта във всяка една сесия на парламента. Той даде пример с опасенията на опозицията във връзка с поемането на европредседателството от страната ни.

"Правителството е стабилно. Мнозинството е стабилно, защото ние нямаме различия с нашите партньори по управленската програма, около която сме се обединили и коалиционното споразумение, което изпълняваме."

Цветанов изтъкна, че държавата върви към по-добро: 4% икономически растеж, в бюджета ще могат да се планират средства за 10% увеличение на заплатите в бюджетната сфера. Той отправи критики във връзка с отсъствието на депутати от опозицията от пленарната зала в такъв момент, когато се обсъждат и решават важни въпроси.

Смяната на трима министри Цветанов определи като морален акт, който е засилил легитимността на правителството.

Още за законопроектите на управляващите и позицията им по някои международни въпроси вижте във видеозаписа на целия разговор.