Стратегии на опозицията – Георги Свиленски

Предаване: Панорама, 27.09.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георги Свиленски е на мнение, че изборите чукат на вратата. По думите му ГЕРБ е приключил политическия житейски път и това личало на терен, в срещите на депутатите социалисти с хората из страната. Той определи като правдив репортажа за проблемите в Мизия.

"Този репортаж е олицетворение на цяла България. Като махнем София, Пловдив и Варна, всичко друго е така. Държавата я няма, за съжаление. Няма пътища. Там, където ги има, са в ужасно състояние. Там, където е имало европейски проекти, парите са откраднати..."

Според Свиленски от днес управляващата коалиция зависи от ДПС. Управляващите канели и ДПС на коалиционния съвет, гласовете на движението им били необходими, защото имали нужда от мнозинство в парламента.

"Няма какво да говорим дали има нужда от избори. Въпрос на време е кога... Дали ще са октомври, ноември, декември или когато господин Борисов подаде оставка..."

Визията на социалистите за България. Проектът на БСП е отворен към всички български граждани. Затова депутатите ѝ обикаляли по всички населени места, за да се срещнат колкото е възможно повече хора, неправителствени организации, браншови организации, посланиците на европейските държави...