Природни рецепти срещу слънчевите лъчи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Като сме започнали да обсъждаме опасностите, които идват с летния сезон, едно от най-важните неща е предпазването от вредните лъчи на слънцето, които ни дебнат отвсякъде! В последните години обаче за слънцезащитни лосиони има противоречиви мнения – вредни ли са те и защитават ли на 100% здравето на нашата кожа. Затова решихме да се доверим на природата и днес ще ви покажем как у дома да си направите слънцезащитен лосион.

Как сами да си направим слънцезащитен лосион? Да се защитим от комарите с натурални продукти? Слънцезащитен крем с SPF 30 - за 100 мл продукт - 20 мл масло от малинови семки, - 30 мл масло от пшеничен зародиш, 30 мл масло от шеа, 10 гр пчелен восък, 20 гр цинков оксид 10 капки масло от морковено семе.

Репелент против комари - 100 мл розова, минерална или дестилирана вода, 10 капки масло от лавандула, 10 капки масло от салвия, 10 капки масло от гераниум, 10 капки масло от лимонена трева и 10 капки масло от цитронела.

В студиото на "Здравето отблизо" днес разговаряхме със Станислава Кирилова. Попитахме я дали можем да имаме доверие на домашните продукти за защите от слънцето?