Животът на принцесите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И в царските дворци има проблеми, които често остават скрити за нас, обикновените хора. Въпреки че, може би, само една принцеса може да си позволи няколко часа след като роди да изглежда като от корица от списание, понякога не всичко е така както изглежда. Ето какви здравословни проблеми са имали някои от някой-известните принцеси.

Коя жена ли не си е мечтаела да стане принцеса? Живот в замък, официални вечери, балове, благотворителна дейност – отстрани животът им изглежда като истинска приказка. Но какво стои зад този блясък и винаги 24каратова усмивка?

Настоящата кралица на Испания – Летисия, е един от примерите за обикновеното момиче, спечелило сърцето на принца и стигнало до кралския дворец. Скоро след сватбата й с крал Фелипе 6-ти обаче животът на Летисия вече не е приказката, за която си е мечтаела. Напрежението от това, че от нея се очаква да роди следващия престолонаследник на Испания, води до драстичното й отслабване и скоро в испанските медии усилено се говори, че страда от анорексия. Все пак всичко е добре, когато свършва добре - днес тя е майка на две дъщери и е успяла да спечели сърцето на испанския народ, но все още отрича слуховете за този проблем.

Покойната принцеса Даяна пък преживява друго хранително разтройство – булимията. След като става център на общественото внимание на Острова, Даяна често е критикувана за външния си вид е наричана от медиите „пухкава“. Това води до напрежение и спазване на драстични диети. В средата на 90-те обаче Даяна признава за този здравословен проблем, което пък води до нови обществени дебати. През този период броят на болните от булимия значително нараства, като съществуват и спекулации, че младите жени искат да приличат на принцесата във всеки един аспект – дори в негативния. В същото време обаче е възможно и много повече жени всъщност да са признали за този проблем, взимайки пример от Даяна.

Ако за едни огромното внимание води до проблеми, при други – това се случва от липсата на такова. По-младата сестра на английската кралица Елизабет – Маргарет е пример за второто. Като млада тя е обожавана и харесвана от всички, но с времето интересът към нея намалява, а тя се отдава на цигарите, алкохола и наркотиците.

Кейт Мидълтън се справя добре с ролята си в кралското семейство. Днес всички се възхищават на перфектния й външен вид, който за някои е дори съмнително перфектен. Руски медии дори се усъмниха, че Кейт наистина е била бременна, защото само часове след раждането всички я видяха в безупречно състояние. Е, не бива да си представяме, че Дукесата на Кеймбридж с една ръка е държала новороденото си, а с другата се е гримирала. В болницата за второто си раждане е била придружена от личен фризьор, дизайнер и асистент.