Протече вода върху местата за зрители в Концертната зала на Пловдив

В "Денят започва" ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Въпреки предписанията за затваряне на залата, екипът на операта продължи да я използва като единственото възможно пространство за репетиции.

Доц. Нина Найденова, директор на Държавна опера - Пловдив: "Имаме предписания от пожарната, от ХЕИ, които вече са в продължителност от три години, очакваме ремонта, който трябва да се случи. Но в същото време, където тече ток, там тече и вода, пада мазилка от тавана върху публиката. В момента половината от седалките са мокри, защото дъждът навън спира, а вътре продължава да вали“.

В името на публиката не бяха спрени и концертите – миналият сезон гостуваха световни инструменталисти, които свириха с един от най-добрите оркестри в страната. Такъв ще е и днешният концерт – на знаменития пианист Евгени Божанов, оркестъра на Пловдивската опера и диригента Емил Табаков. Първата, а може би и последната за сезона проява от симфоничната програма.

Дълго чаканият ремонт така или иначе предстои. Само че вече близо година проектът за този ремонт е все в предпоследната си фаза, на ниво техническо задание, което неколкократно променя параметрите си.

Държавата и общината, които си поделят собствеността на сградата в различните й части, трябва да се срещнат в спешен диалог по проблема – това сега е предписанието, по-важно от тези на пожарната и Регионалната здравна инспекция. Тук контролният орган е обществото, което също не иска да вижда най-голямата културна институция в града в безпътица в кипежа на подготовката на града за Европейска столица на културата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад