Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Радан Кънев: Резултатът на г-жа фон дер Лайън показва, че моите тревоги, моите страхове, причините да не я подкрепя са споделени от много депутати - от ЕНП, от либералите, от социалистите.

По негово мнение не може да обещаеш всичко на всички и това да е реалистично. В икономическата политика беше обещана минимална европейска заплата, общоевропейска застраховка срещу безработица, общоевропейски социален фонд, климатичната политика е отвъд всички амбиции и струваща изключително много пари, а за това от къде ще се съберат тези пари няма яснота. Кънев обясни, че дори Европарламентът не може сам да налага ново облагане върху държавите или гражданите.

Впечатление правят и отстъпките, които г-жа фон дер Лайън започва да прави на правителствата, които са под мониторинг или наказателна процедура за върховенство на закона.

Радан Кънев: Европа е, за да помага на правителствата или Европа е, за да помага и гарантира правата на гражданите? Ние сме убедени, че Европа е, за да помага на гражданите, да защитава гражданите, включително срещу техните собствени правителства.
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад