Разговор с Николай Бареков в „Денят започва в неделя с Георги Любенов“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние сме единствената партия, която няма ни един представител нито в ЦИК, нито в РИК, нито в СИК. А отиваме на избори, които искаме да спечелим. Ние сме третата по големина и първата извън парламента, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в студиото на „Денят започва в неделя с Георги Любенов“.

Тези срамни сделки, които се въртят между партиите, допълнително отвращават българския народ от политиката в България. И според мен целта на ДПС, ГЕРБ и БСП в целия този процес е да накарат да гласуват на тези избори само твърдите ядра, допълни Бареков.

Ние искаме на 25 май да получим много солидна подкрепа за европейските избори, за да можем да предизвикаме предсрочни парламентарни избори.

Срещата между Борисов и Местан в Кърджали прилича на онази целувка между Станишев и Местан на Орлов мост, коментира Бареков.

"Ние сме срещу всяка цензура в българската политика и срещу безпринципните и безалтернативни коалиции между БСП, ДПС и ГЕРБ", обяви Бареков.

Бареков коментира и законопроекта "Чисти ръце", който "България без цензура" и партньорите й внесоха в парламента. Определи го като рентгенова снимка на входа при влизане в политиката – финансови сметки, имоти, собственост. Тази снимка ще е перманентна и при нередност ще се сигнализират ДАНС и НАП за по-задълбочена проверка.

"Няма нищо драматично. Ние искаме в рамките на целия ЕС да отпадне банковата тайна. С какво България е по-различна от другите, че пазим банковата тайна и офшорна на тези, които се занимават с политика", възмути се той. Отново посочи, че не е важно как влизаш в политиката, а как излизаш и определи като цинизъм факта, че никой у нас не излиза беден от политиката у нас.