Разговор с Вежди Рашидов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Направен е един атентат върху една банка, много добре обмислен. Точно е уцелено времето – няма парламент, няма държава, няма власт и държавност, коментира казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ) бившият министър на културата Вежди Рашидов в ефира на БНТ. Според него бившият финансов министър Чобанов, шефът на БНБ Иван Искров, магистратите и ДАНС трябва да поемат отговорност.

"Дълбоко се надявам да има най-накрая държава. Аз плащам данъци, за да бъдат защитени моите интереси. В най-кратко време политиците трябва да седнат, да се разберат и да работят за разрешаване на кризата в КТБ", коментира още Рашидов.

За вчерашното изказване на Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание за вариантите за политическо бъдеще Рашидов каза, че лидерът на ГЕРБ е показал, че може да носи отговорност. Според Рашидов, ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС, това няма да е добре за партията. Въпреки това Рашидов допусна варианта партията на Борисов да приеме подкрепа в парламента, от когото и да било в името на съставянето на правителство, което да започне да работи за решаване на наболелите проблеми.

КТБ е идеален случай веднъж завинаги олигархията да си отиде на мястото, каза бившият културен министър. Все пак подчерта, че не вярва, но му се иска това да стане така.