Майката на Габи: Не ни казаха, че е ритната, докато не звъннах от "Пирогов"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Родителите на детето обясниха, че учителката в занималнята не им е съобщила, че детето е било ударено в корема. За първи път те разбрали за травмата от лекарите в „Пирогов”.

„Учителката от занималнята може би е трябвало да се обади веднага след като детето е било ритнато. Нито аз, нито медицинският екип сме знаели, че детето е ритнато. От там и лекарите в "Пирогов". А тази информация е била много важна вероятно. Обвиняваме я, че не каза за ритника, докато аз не й се обадих по телефона от "Пирогов", когато вече лекарите ми бяха казали, че има удар в корема”, разказа майката на Габи Бистра Бранкова.

„Габриела при удара е изревала жестоко от болка и след това е ревала доста. При това положение няма как да не ни се обадят по телефона, камо ли и тя да не ни се обади. Чудим се защо това дете не ни се обади по телефона два часа”, заяви бащата на детето.

Директорът на 52 ОУ Данко Калапиш каза, че веднага щом е видял майката на Габриела на портала на училището, я е информирал за сблъсъка между децата. Лично аз извиках линейката в 16.28 часа, сигнализирал съм, че детето е припаднало и има пяна около устата. Десетина минути по-късно се обадих отново да забързат линейката, а след това търсих лекар и от филиала на близката 20-та поликлиника, посочи Калапиш.

На 24 февруари 11-годишната Габи почина след ритник в корема от свой съученик. Родителите на други деца от училището направиха подписка в подкрепа на семейството, в която задават важни въпроси за деня на инцидента и липсата на отговорност.