Салон на изкуствата 2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С над 50 събития в НДК тази неделя започва "Салонът на изкуствата". За тези събития в студиото на "Денят започва с култура" разговаряхме с изп. директор на НДК Пени Раева.

Традиционният многожанров фестивал „Салон на изкуствата” започва в НДК на 11 май и ще продължи до края на юни. В програмата са включени опера, балет, камерни, джаз и симфонични концерти, кино, театър и изложби. Множество изпълнения, както на български, така и на чуждестранни артисти от над 15 държави ще радват жителите и гостите на София.

Силен старт на фестивала ще даде „Нощ на ансамблите”, където на една сцена ще се изявят трите най-големи фолклорни състава у нас - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин.

Другите акценти в програмата са „Набуко” на Държавната опера в Стара Загора, (посветена на 100 години от рождението на Борис Христов), Васил Петров, който ще пее произведения на Гершуин – Елингтън, „Хофманови разкази” на Държавна опера - Русе, балетът за деца „Котаракът в чизми” (съвместно с район „Триадица”), най-новият авторски спектакъл на Мариус Куркински „Сънят на смешния човек” и др.

За най-малките е подготвена специална програма, където чрез различни работилници и игри децата ще могат да се докоснат до видовете изкуство, да творят и да се забавляват.