За ревизията на прехода - Спас Гърневски, ГЕРБ и Стоян Мирчев, БСП за България

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Стоян Мирчев темата за ревизия е популистки ход от страна на ГЕРБ.

Те не искат ревизия на приватизация, искат ревизия на няколко определени приватизационни сделки и това го правят с идея да отклонят внимание на обществото в една или друга посока. Българското общество чака най-накрая да види кои са били виновните. Нека се направи ревизия на целия преход, включително на силовите групировки, на т.нар мутри. Би било интересно да се докаже, че в момента в държавата има хора от тези структури. Представете си хора от силовите групировки, ако в момента се коват закони или се грижат за управлението, как те ще искат да се осветли нещо. Тук ще си отговорим защо България е първа по корупция в ЕС. Защо всички ги е страх да излъчат филма на Елена Йончева за границата, където има и хора, които казват, че ще свидетелстват, каза Стоян Мирчев, "БСП за България".

Спас Гърневски заяви, че това е много хубава тема и изцяло приветства Стоян Мирчев. Според него трябва да се направи този прочит и той трябва да започне от една година преди 10-ти ноември.

Двамата коментираха и проблемът в здравеопазването. Стоят Мирчев заяви, че проблемът е голям и не е от вчера. Той заяви, че не е съгласен с това да се наказват пациентите. "Не трябва заради кражбите от здравната каса да се спират медикаментите на хората", каза Мирчев. По думите му управляващите не могат да оправят системите. "Една по една колабират. ГЕРБ не разрешават проблема в здравеопазването, а просто спират финансирането. Няма воля в управляващите", продължи той.

Вижте целия разговор във видеото.